Στις 12 το μεσημέρι η Βουλή …ψηφίζει Εκλογές- Προσφυγή στις κάλπες στις 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Στις 12 το μεσημέρι η Βουλή …ψηφίζει Εκλογές- Προσφυγή στις κάλπες στις 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου

Κατηγορία Πρόεδρος Δημοκρατίας στις   10:11 π.μ.  |  Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Με το ναυτικό δράμα του NORMAN ATLANTIC να ρίχνει βαριά τη σκιά του στην πολιτική επικαιρότητα, συνεδριάζει στις 12 σήμερα το μεσημέρι η Βουλή για την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά τη Σαββατιάτικη συνέντευξη-διάγγελμα του Πρωθυπουργού, είναι ελάχιστες οι αμφιβολίες ότι και η τρίτη ψηφοφορία θα αποβεί άκαρπη και ως εκ τούτου θα οδηγηθούμε σε Εθνικές Εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Την δυσκολία εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή προανήγγειλαν και οι δύο προηγούμενες ψηφοφορίες, όπου στην μεν πρώτη (17 Δεκεμβρίου) ο κ. Σταύρος Δήμας έλαβε μόλις 160 ψήφους, στη δε δεύτερη (23 Δεκεμβρίου) μόλις 168 ψήφους.
Το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στην ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές και αυτό θα γίνει γνωστό σήμερα το μεσημέρι, στις 2 που συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συγκαλείται για να λάβει την απόφαση προκήρυξης των εκλογών.
Πιθανότερες ημερομηνίες προσφυγής στις κάλπες θεωρούνται η 25η Ιανουαρίου και η 1η Φεβρουαρίου.
Το πολιτικό ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται σήμερα ή αύριο, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος, υπογράφοντας έτσι τη διάσπαση του συγκυβερνώντος κόμματος.
Thebest.gr 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...