Παναθηναϊκός: O Αλαφούζος... ξηλώνεται! Εχει βάλει 19 εκατομμύρια « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Παναθηναϊκός: O Αλαφούζος... ξηλώνεται! Εχει βάλει 19 εκατομμύρια

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΚΑ στις   5:00 μ.μ.  |  Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Παναθηναϊκός: O Αλαφούζος... ξηλώνεται! Εχει βάλει 19 εκατομμύρια

Πριν από τρία χρόνια ο Γιάννης Αλαφούζος προχωρώντας το σχέδιο της λαϊκής βασης, μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, είχε πει ότι δεν θέλει να βάζει ασταμάτητα το χέρι στην τσέπη...
Τελικά υποχρεώθηκε να το κάνει και να γίνει το μοντέλο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που ήθελε να αποφύγει, καθώς αυτό απαίτησαν οι καταστάσεις και πλέον ετοιμάζεται να... σπρώξει για την ομάδα ακόμη πέντε εκατομμύρια ευρώ στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η εφημερίδα Goal News έκανε μια σχετική καταμέτρηση των ποσών που έχει δαπανείσει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Εως τώρα έχει βάλει στην ΠΑΕ 14 εκατομμύρια ευρώ και με τα πέντε που θα προσθέσει, το σύνολο θα φθάσει τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά όπως καταγράφησαν τα ποσά:

«Στη Γ.Σ. της 5ης Δεκεμβρίου 2014, είχε εγκριθεί η “αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 5 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και καταβολή μετρητών κι έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ”. Μία αύξηση που ερχόταν σε συνέχεια του κοινού ομολογιακού δανείου (5,25 εκατ. ευρώ) που είχε εγκριθεί ένα μήνα νωρίτερα και καλύφθηκε κι αυτό κατά ένα μεγάλο κομμάτι από τον Γιάννη Αλαφούζο (περίπου 3 εκατ. ευρώ).

Από τη συγκεκριμένη ΑΜΚ του Δεκεμβρίου του ’14 μπήκαν περίπου 2 εκατ. ευρώ στο ξεκίνημα, ενώ από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σε διάφορες υποχρεώσεις άλλα 3 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτά τα χρήματα (5 εκατ. συνολικά) θα προστεθούν ακόμα 5 εκατ. ευρώ οπυ θα μπουν στη νέα ΑΜΚ με την οποία θα καλυφθεί η «τρύπα» της Ευρώπης, αλλά και το σημαντικό άνοιγμα που υπήρξε φέτος στο μπάτζετ.

Με το που κατατεθεί το συγκεκριμένο ποσό, το σύνολο των χρημάτων που έχει βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος στην ΠΑΕ τα τελευταία 3,5 χρόνια (μέσω Συμμαχίας και ΑΜΚ) θα προσεγγίζει πλέον τα 19 εκατ. ευρώ, έχοντας μάλιστα ελάχιστη εξωτερική βοήθεια μέσω κάποιων μικρών χορηγιών, της τάξης των 50-100.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή το άνοιγμα της ΠΑΕ από τα 28,5 εκατ. ευρώ την άνοιξε του ’12 όταν ανέλαβε τον σύλλογο η Συμμαχία, έχει πέσει πλέον στα 13-14 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα να εκμηδενιστεί σε βάθος διετίας».

Εκτακτη Γενική Συνέλευση
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στο Δ.Σ της πράσινης ΠΑΕ:

«Με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 30 του μηνός Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της οδού Ζηρίδη 10, Μαρούσι, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

1) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 10.000.200,00 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας.

2) Εκλογή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου εις αντικατάσταση παραιτηθέντος.

3) Διάφορες εγκρίσεις – ανακοινώσεις. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα στις 14 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Ζηρίδη αρ. 10 Μαρούσι για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ιδίων ως άνω θεμάτων ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 30ης Σεπτεμβρίου 2015 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 14 Οκτωβρίου 2015 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΑΘΗΝΑ, 08 Σεπτεμβρίου 2015 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...