Διέλευση απόψε Διαστημικού Διεθνούς Σταθμού πάνω από την Δυτική Ελλάδα « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Διέλευση απόψε Διαστημικού Διεθνούς Σταθμού πάνω από την Δυτική Ελλάδα

Κατηγορία ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ στις   5:20 μ.μ.  |  Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

issdytikiellada
Πως θα είναι ορατός
Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει στην σελίδα της  για την Διέλευση Διαστημικού Διεθνούς Σταθμού πάνω από την  Ελλάδα και πως θα είναι ορατός με γυμνό μάτι:
“Διέλευση Διαστημικού Διεθνούς Σταθμού πάνω από την Ελλάδα απόψε στις 21:35. Θα ανατείλει δυτική – βόρειο δυτικά.
Θα φαίνεται σαν ένα πολύ λαμπρό σταθερό φώς (όπως του αεροπλάνου όταν είναι σε φάσης προσγείωσης). Για να μην το μπερδέψουμε με κάποιο αεροπλάνο είναι να προσέξουμε να μην έχει τα χαρακτηριστικά μπλέ και πράσινα φωτάκια που αναβοσβήνουν των αεροπλάνων.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) (αγγλ. International Space Station – ISS) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η συναρμολόγησή του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοεμβρίο του 2000. Ο ΔΔΣ εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 320 και 345 χιλιομέτρων. Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα. Που σημαίνει ότι το πλήρωμα βιώνει 15 φορές την ανατολή & την δύση του ‘Ηλιου σε μια Γήινη μέρα.”
Πηγή: Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...