Συνταγή για Κανταΐφι Κιουνεφέ « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Συνταγή για Κανταΐφι Κιουνεφέ

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ στις   12:40 μ.μ.  |  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

211017-1200x630

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!
Υλικά (6 μερίδες)
  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
  • Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι  και το ανακατεύετε με τα χέρια.
  • Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ” ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
  • Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  • Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
  • Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
  • Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.
Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!
211017-1200x630
[πηγη]
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...