Δίκη Χρυσής Αυγής: Για τις 7 Μαϊου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής - Απούσα όλη η ηγετική ομάδα - Παρόντες οι γονείς του Φύσσα « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για τις 7 Μαϊου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής - Απούσα όλη η ηγετική ομάδα - Παρόντες οι γονείς του Φύσσα

Κατηγορία Χρυσή Αυγή στις   12:11 μ.μ.  |  Δευτέρα 20 Απριλίου 2015


- Μόλις 2 ώρες κράτησε η πρώτη ημέρα της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής
- Η διαδικασία ξεκίνησε με τα ονόματα των κατηγορουμένων
- Απούσα όλη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής - Παρών ο Ρουπακιάς
- 69 άτομα στο εδώλιο, ανάμεσά τους ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλοι βουλευτές
- Συγκέντρωση οπαδών της Χ.Α., συγκεντρώσεις και από αντιφασιστικές οργανώσεις
- Κλειστά σήμερα τα σχολεία στον Κορυδαλλό
- Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών η δίκη – Εκεί έγινε και η δίκη της 17Ν

Με διαδικαστικά ζητήματα άρχισε για να διακόψει τελικά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής με 69 κατηγορούμενους να έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο.

Είκοσι λεπτά μετά τις 9 η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας εκφώνησε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής ωστόσο Νίκο Μιχαλολιάκο να είναι απών από την ακροαματική διαδικασία. Απόντες επίσης ήταν ακόμα δεκατέσσερις πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες δήλωσαν παρών μέσω τηλεδιάσκεψης (ακούγονταν μόνο) καθώς βρίσκοταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη ΓΑΔΑ. Τελικά το Δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό δικηγόρου υπεράσπισης σε έναν κατηγορούμενο και προκειμένου να του προσκομμιστεί το σχετικό έγγραφο διέκοψε για άλλη ημέρα και συγκεκριμένα για τις 7 Μαϊου 2015.
Νωρίτερα ο Δήμαρχος Κορυδαλλού έκανε έκκληση ενώπιον του Δικαστηρίου για την μεταφορά της δίκης από την πόλη του σε άλλη περιοχή.
Η εισαγγελεας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του απάντησε πως με υπουργική απόφαση ορίστηκε αυτή η αίθουσα καθώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Εφετείο της Αθήνας.
Η εισαγγελέας τόνισε επίσης πως μπορεί να ξεκινήσει η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού και μετά να μεταφερθεί στο Εφετείο της Αθήνας όταν βρεθεί κατάλληλος χώρος.
newsit
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...