Δυτ. Ελλάδα: Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον 4χρονο Αλέξανδρο - Δέχθηκε το μόσχευμα καρδιάς - Επιτυχής η επέμβαση των Ιταλών γιατρών « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Δυτ. Ελλάδα: Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον 4χρονο Αλέξανδρο - Δέχθηκε το μόσχευμα καρδιάς - Επιτυχής η επέμβαση των Ιταλών γιατρών

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ στις   1:53 μ.μ.  |  Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Δυτ. Ελλάδα: Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον 4χρονο Αλέξανδρο - Δέχθηκε το μόσχευμα καρδιάς - Επιτυχής η επέμβαση των Ιταλών γιατρών Το παιδί νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και μεταφέρθηκε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Ιταλία

Χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας για τους γονείς και τους φίλους του μικρού Αλέξανδρου απο την Πρέβεζα, η περιπέτεια της υγείας του οποίου είχε συγκινήσει το πανελλήνιο.

Ο 4χρονος υπεβλήθη με επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο της Πάδοβα στην Ιταλία σε μεταμόσχευση καρδιάς και πλέον αναρρώνει.

Η περιπέτεια του μικρού αγοριού είχε γίνει γνωστή το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας και της κινητοποίησης των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου νοσηλευόταν το παιδί πριν τη μεταφορά του στην Ιταλία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο μικρός είχε ταξιδέψει μετά απο μια γιγάντια επιχείρηση των γιατρών για την Ιταλία απο το αεροδρόμιο του Αράξου.

Η πρώτη επέμβαση για την τοποθέτηση "εξωτερικής καρδιάς" ώστε το παιδί να ταξιδέψει με ασφάλεια, είχε γίνει επιτυχώς από ομάδα Ιταλών ιατρών που είχαν έρθει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο ΠΓΝΠ.

Μετά την επέμβαση η κινητή μονάδα με το παιδί, τους γονείς, τους 4 Ιταλούς γιατρούς, τον διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος για μια ακόμα φορά επεδειξε μεγάλη προσφορά και διαρκή στήριξη σε ένα ακόμα παιδί που δίνει τη δική του μάχη, και τη νοσηλεύτρια κ. Σωτηροπούλου, που ακολούθησε εθελοντικά, έφτασαν στον Άραξο.

Επί ποδός σε όλη τη διάρκεια αυτής της "επιχείρησης ζωής" για τον 4χρονο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους Ιταλούς γιατρούς στο αεροδρόμιο του Αράξου, ενώ διαρκείς ήταν οι επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα χρειάστηκε να κάνει εκ νέου επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή ώστε να γίνει παρέμβαση προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το αεροδρόμιο της Βενετίας στο οποιο προσγειώθηκε το c-130, δεδομένου ότι λόγω της βλάβης, το ταξίδι από τον Άραξο καθυστέρησε να ξεκινήσει.

thebest
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...