Κραυγή απόγνωσης από τον παππού που μεγαλώνει τις 2 ανήλικες εγγονές του - Έχασε την κόρη του στο Helios και κούρεψαν τις αποζημιώσεις τους! « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κραυγή απόγνωσης από τον παππού που μεγαλώνει τις 2 ανήλικες εγγονές του - Έχασε την κόρη του στο Helios και κούρεψαν τις αποζημιώσεις τους!

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ στις   3:35 π.μ.  |  Σάββατο 4 Απριλίου 2015

- Οργή και απογοήτευση για το κράτος από τον παππού που μεγαλώνει τις 2 εγγονές του
- Κούρεψαν τις αποζημιώσεις που έδωσε η εταιρεία "ΗΛΙΟΣ" μετά την απώλεια της μητέρας τους
- Ν. Νεοκλέους: "Δεν είδα την ίδια σπουδή από το κράτος και την δικαιοσύνη για τους υπαιτίους της τραγωδίας"
- "Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς και γω δεν έχω εμπιστοσύνη στην κυπριακή δικαιοσύνη"
Μια απίστευτη και συνάμα συγκινητική ιστορία ξετυλίχθηκε στο αέρα της εκπομπής του ΡΙΚ "ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ", όπου στο στούντιο φιλοξενήθηκε ο κ. Νεοκλής Νεοκλέους, παππούς - πατέρας των δύο ανήλικων κοριτσιών που έχασαν με τραγικό τρόπο τους δύο γονείς του στο αεροπορικό δυστύχημα του 'ΗΛΙΟΣ' στο Γραμματικό πάνω από την Αθήνα τον Αύγουστο του 2005.

Οι επώδυνες στιγμές της απώλειας της κόρης του και του γαμπρού του έγιναν λίγο πιο ανεκτές από την ύπαρξη της Ευαγγελίας και της Ελπίδας, τότε ενός και τεσσάρων ετών αντιστοίχως.

Παππούς και γιαγιά έγιναν ξάφνου ξανά πατέρας και μάνα για τα εγγόνια τους που τα μεγάλωναν με στοργή και αγάπη. Κατηγορούν όμως για αναλγησία το κράτος και τους θεσμούς, καθώς δεν "άνοιξε ρουθούνι" για την τραγωδία της "ΗΛΙΟΣ", αφού κανείς υπεύθυνος δεν τιμωρήθηκε επαρκώς, ενώ συγκαλύφθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Νεοκλέους, το γεγονός ότι το αεροπλάνο αυτό οι ιθύνοντες το σήκωναν για πτήσεις στον αέρα εν γνώσει τους ότι ήταν προβληματικό, κάτι το οποίο έχει πιστοποιηθεί και από άλλες πηγές.

Ο κ. Νεοκλέους έλαβε συγκεκριμένο ποσό για αποζημίωση από την εταιρεία ΗΛΙΟΣ, το οποίο και διαχειριζόταν από κοινού ο παππούς των κοριτσιών με τον συμπέθερό του. Αφού προχώρησαν με κάποιες οικονομικές διευθετήσεις και έμειναν τα χρήματα πέρα από κάποια κτήματα, το δικαστήριο έλαβε απόφαση για δημιουργία δύο ξεχωριστών λογαριασμών για κάθε κοριτσάκι, σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της επιλογής τους.

Ως πλέον συμφέρουσα λύση προκρίθηκε αυτή της ΛαΪκής Τράπεζας, καθώς τότε πρόσφερε υψηλό επιτόκιο. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο παππούς των δύο κοριτσιών, το 2009 και χωρίς να έχει γίνει επαρκής διαβούλευση και ενημέρωση εκ μέρους των τραπεζικών υπαλλήλων μαζί τους, προχώρησαν σε δέσμευση μέρους των χρημάτων αυτών και μετατροπής τους εν τέλει σε αξιόγραφα!

Ο κ. Νεοκλέους απευθύνθηκε παντού προκειμένου να υπάρξει μια εξαίρεση στον κανόνα, για χάρη των δύο ανήλικων ακόμα κοριτσιών, καθώς οι αποζημιώσεις τους εν τέλει κουρεύτηκαν και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Εσκότωσαν μου τα παιδιά δύο φορές, αυτά τα λεφτά ήταν η ζωή για τις δύο εγγονές μου και τώρα έχουν εξανεμιστεί, οι κανόνες πρέπει να χουν κι εξαιρέσεις."

Ο χαροκαμμένος παππούς αναφέρει ότι δεν προσφεύγει στα κυπριακά δικαστήρια, καθώς δηλώνει ότι έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του σε αυτήν και εκφράζει την πίκρα του και την απογοήτευσή του προς τους κρατικούς θεσμούς.
Newsit. com.cy
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...