Σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ η ελληνική κυβέρνηση - ΔΕΝ θα πάρει την επόμενη δόση αν δεν δοθούν δεσμεύσεις μέχρι αύριο! « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ η ελληνική κυβέρνηση - ΔΕΝ θα πάρει την επόμενη δόση αν δεν δοθούν δεσμεύσεις μέχρι αύριο!

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΑ στις   5:15 π.μ.  |  Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ η ελληνική κυβέρνηση - ΔΕΝ θα πάρει την επόμενη δόση αν δεν δοθούν δεσμεύσεις μέχρι αύριο!
Σε αδιέξοδο φαίνεται πως βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του crashonline, μέχρι αύριο θα πρέπει να έχει αποστείλει στους εταίρους συγκεκριμένα μέτρα, διαφορετικά ΔΕΝ θα πάρει την πολυπόθητη προκαταβολή της επόμενης δόσης.

Συγκερκιμένα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να έχουν στείλει εγγράφως συγκεκριμένα μέτρα έναντι της αρχικής δέσμευσης της 20ης Φεβρουαρίου που είχε προσυπογράψει ο κ. Βαρουφακης ώστε να πάρει η χώρα την τετράμηνη παράταση. Διαφορετικά -όπως έχουν άλλωστε αφήσει να επικρέμεται ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Σουλτς αλλά και ο Ντάισελμπλουμ- ενδέχεται να οδηγηθούμε ακόμα και σε πιστωτικό γεγονός καθώς η ΕΚΤ θα κλείσει πλήρως τις στρόφιγγες ενώ οι συνεχείς αναφορές των αξιωματούχων της ΕΕ αλλά και των μέσων ενημέρωσης θα επιτείνουν το φαινόμενο της εκροής καταθέσεων.

Ήδη, οι κκ. Γιούνκερ και Σουλτς με χθεσινές δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι δεν έχουν λάβει ακόμα -παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης- το πολυπόθητο έγγραφο με τα συγκεκριμένα μέτρα και τις κοστολογήσεις τους. Αντίθετα, διέρρεαν με έμφαση ότι τα δυο νομοσχέδια που περνά η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατ" επείγοντος, δηλ. τις 100 δόσεις και τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, αντιβαίνουν στις αρχικές δεσμεύσεις και εκλαμβάνονται ως μονομερείς ενέργειες.

Ωστόσο, η κυβέρνηση προσπαθώντας να διαφύγει της μέγγενης αυτής έχει προκρίνει αύριο συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι και Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφης προκειμένου να υπάρχει πολιτική λύση υπερπηδώντας το σκόπελο της εγγράφου δέσμευσης με συγκερκιμένα μέτρα.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορές όμως του crashonline, η απάντηση που έρχεται από τις Βρυξέλλες, είναι ότι χωρίς την έγγραφη δέσμευση για την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων που θα πρέπει να παρουσιαστούν στους εταίρους κοστολογημένα, δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση και δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση. Με βάση μάλιστα, αυτές τις πληροφορίες και η JP Morgan κάνει λόγο για ισχυρές αμφιβολίες ότι μπορεί να δοθεί λύση στη Σύνοδο Κορυφής.

Την ίδια ώρα με την προαναφερόμενη προϋπόθεση ο πρόεδρος του Eurogroup Ντάισελμπλουμ υποστηρίζε πως τα πληρη μέτρα θα πρέπει να συμφωνηθούν, ότι θα πρέπει επίσης να υπάρχει πρόοδος στην εφαρμογή τους, ώστε να υπάρχει πιθανότητα εκταμίευσης οποιασδήποτε ενδιάμεσης δόσης. Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε σε επικοινωνία που είχε με την JP Morgan ότι εάν ο κ. Τσίπρας φέρει εγγράφως όσα έχει υποσχεθεί ίσως μπορέσει μέσω συζητήσεων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής να εξασφαλίσει χαλάρωση αυτής της στάσης με την εφαρμογή ενός περιορισμένου συνόλου μεταρρυθμίσεων, εάν δεν έχει συμφωνηθεί η πλήρης δέσμη των μέτρων.

Πολιτικοί κύκλοι, πάντως, πιστεύουν ότι σημαντικός παράγοντας στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση να μην στέλνει εγγράφως τις δεσμεύσεις είναι και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ώστε να μην δώσει τροφή κριτικής και σχολίων στην αντιπολίτευση όταν αναγκαστεί να φέρει το οποιοδήποτε έγγραφο στη Βουλή.

crashonline.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...