«Μόνη λύση η μεταφορά στην Πάτρα» λέει η Πρύτανης του Πανεπιστημίου « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Μόνη λύση η μεταφορά στην Πάτρα» λέει η Πρύτανης του Πανεπιστημίου

Κατηγορία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στις   4:46 μ.μ.  |  Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015


Συνάντηση με τους φοιτητές του Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Η Πρύτανης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της πόλης συνοδευόμενη από τον κοσμήτορα κ. Σκούρα και τον πρόεδρο του τμήματος ΔΠΦΠ, κ. Δημόπουλο προκειμένου να ενημερώσουν τους φοιτητές για τις εξελίξεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Αγρινίου. Μάλιστα, η κα Κυριαζοπούλου κάλεσε τους φοιτητές, μέσα από κοινές συνελεύσεις με τους καθηγητές, να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνουν τα τμήματά τους στο Αγρίνιο θέτοντας το θέμα της υποχρηματοδότησης και παράλληλα τονίζοντας ότι δεν ρωτήθηκε ποτέ κανείς αν η Πάτρα ήταν έτοιμη να δεχτεί τα τμήματα εκφράζοντας στη συνέχεια ξεκάθαρα την άποψή της ότι τα τμήματα θα πρέπει να μεταφερθούν για να μπορέσουν να αναβαθμιστούν.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Πρύτανης, τα Πανεπιστήμια δεν είναι σπίτια να κάνουν μετακομίσεις έχουν ακαδημαϊκή ζωή και δεν μπορούν να φεύγουν από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς να μας ρωτήσουν αν υπάρχουν υποδομές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις επιθυμίες των φοιτητών, και χωρίς να γνωρίζουν αν τα τμήματα που θα τα παραλάβουν μπορούν να τα δεχθούν.

Πρέπει να σκεφτόμαστε ακαδημαϊκά, και η καθαρά ακαδημαϊκή μας θέση είναι ότι όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου της Πάτρας πρέπει να αναβαθμίζονται. Επίσης είναι αδύνατο να διοικήσει κανείς Πανεπιστήμια σε δυο διαφορετικές πόλεις το ένα στην Πάτρα και το άλλο στο Αγρίνιο, ιδιαίτερα με τόσο χαμηλό προϋπολογισμό. Στερείστε τις υποδομές που έχει επί 50χρόνια χτίσει το Πανεπιστήμιο Πατρών, και είναι άδικο για σας.

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι η λύση είναι να μεταφερθούν όλα τα τμήματα στην Πάτρα ώστε οι φοιτητές να αναβαθμιστούν ακαδημαϊκά εκτός αν δεν το επιθυμούν οι ίδιοι. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξει πίεση από όλες τις πλευρές προς το Υπουργείο για να υπάρξει η κατάλληλη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει τη συντήρηση των τμημάτων του Αγρινίου.

Η Πρύτανης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην ομιλία της, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που τα ΜΜΕ χειρίζονται το όλο θέμα αναφέροντας λέγοντας ότι δεν κάνει την πολιτική κανενός Υπουργείου. Όποιοι αποφασίσουν να βοηθήσουν το Πανεπιστήμιο με αυτόν θα είμαι για το καλό όλων μας, ώστε να αποκτήσετε και επαγγελματικά δικαιώματα που μέχρι τώρα δεν έχετε.

Η κοινωνία του Αγρινίου μαζί με κάποια ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης το ξέρω ότι με βρίζει με το χειρότερο τρόπο, πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι ο στόχος ενός ανθρώπου που θέλει να διοικήσει ένα ανώτατο όργανο δεν είναι μόνο το όφελος της πόλης αλλά η ακαδημαϊκή ανάπτυξη.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε φοιτητής ο οποίος ρώτησε την Πρύτανη για το κατά πόσο το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι έτοιμο να δεχτεί τα τμήματα του Αγρινίου και αν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις με την ίδια να απαντά ότι το θέμα το έχει ψάξει προσωπικά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν αρκετά ωραιότατα κτίρια τα οποία θα μπορέσουν στεγάσουν τα τμήματα του Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ένα τμήμα του Αγρινίου έχει ήδη αποφασίσει υπέρ της μεταφοράς του στην Πάτρα ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των άλλων δύο τμημάτων.
.aerasnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...