Κτηνωδία με μαζική εκτέλεση σκύλων – Πυροβολήθηκαν κατευθείαν στο κεφάλι! « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κτηνωδία με μαζική εκτέλεση σκύλων – Πυροβολήθηκαν κατευθείαν στο κεφάλι!

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ στις   11:00 μ.μ.  |  Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015





- 13 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά σε αγροτικές εγκαταστάσεις
- Ο ιδιοκτήτης τους τα εντόπισε να έχουν σφαίρα “καρφωμένη” στο κεφάλι
- Ο ιδιοκτήτης υποψιάζεται άτομο με το οποίο φέρεται να έχει διαφορές
- Η αξία των σκύλων εκτιμάται στις 30.000 ευρώ
- Ενεργή εμπλοκή στις έρευνες και το Κόμμα για τα Ζώα
Μια απίστευτη κτηνωδία εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί σε φάρμα που βρίσκεται σε περιοχή έξω από το Δασάκι της Άχνας, στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας γύρω στις οκτώ το πρωί εντόπισε τα 13 κυνηγετικά σκυλιά του νεκρά, με μια σφαίρα “καρφωμένη” στο κεφάλι, τρομοκρατημένος ειδοποίησε την Αστυνομία για να σπεύσει στο σημείο.

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων, αφού ειδοποίησε την Αστυνομία των Βάσεων, η οποία διενεργεί έρευνα στην περιοχή, δήλωσε  στο livenews του Mega ότι "Δεν μπορούσα να πιστέψω τα ίδια μου τα μάτια. Τα κυνηγετικά μου σκυλιά νεκρά, πυροβολημένα στο κεφάλι" και πως τα “θανάτωσαν με πυροβόλο όπλο”, επίσης πιστεύει πως το τραγικό συμβάν έγινε με σκοπό να πλήξει τον ίδιο και ο ιδιοκτήτης υποψιάζεται συγκεκριμένο άτομο, με το οποίο φέρεται να έχει διαφορές.

Προς το παρόν η Αστυνομία διενεργεί έλεγχο και για το τι ακριβώς συνέβη θα γνωρίζει αφού πρώτα ελεγχθούν όλα τα στοιχεία καθώς και τα πορίσματα από τη νεκροψία των σκύλων.

Η συνολική αξία των σκύλων εκτιμάται στις 30.000 ευρώ.

Το Κόμμα για τα Ζώα καταδικάζει τον πυροβολισμό 13 σκύλων

Ως βάρβαρη και αδικαιολόγητη πράξη καταδίκασε σήμερα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου το περιστατικό με τον πυροβολισμό 13 σκύλων.

Το Κόμμα αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι “αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα είναι ασταθή, χωρίς κανένα ίχνος συμπάθειας και συμπόνιας απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα”.

Αναφέρει, επίσης, ότι το Κόμμα επικοινώνησε αμέσως με τον εκπρόσωπο τύπου των Βρετανικών Βάσεων και ζήτησε πληροφόρηση για την πορεία των εξετάσεων και ανακρίσεων σχετικά με το συμβάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “τα σκυλιά δολοφονήθηκαν με ειδικό όπλο" το οποίο, όπως καταγγέλει το Κόμμα χρησιμοποιείται μόνο στα σφαγεία,έχει ειδική μεταλλική βελόνα και με καψούλι δημιουργείται η ωστική ενέργεια.

"Το όπλο αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για σκοπούς προ αναισθησίας των ζώων. Στην περίπτωση αυτή απλά οι δολοφόνοι το χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν τα σκυλιά”, αναφέρεται.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τον Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων αλλά και τον Διευθυντή της Αστυνομίας των βάσεων όπως διερευνήσουν αυτή την υπόθεση με την ίδια σοβαρότητα που διερευνούνται υποθέσεις ανθρώπων που έχουν εγκληματήσει σε άνθρωπο.

newsit.com.cy
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...