Ο ΕΝΦΙΑ ανάβει φωτιές και στους κόλπους της εκκλησίας - ''Τα ακίνητα δεν μας φέρνουν εισοδήματα''! « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΝΦΙΑ ανάβει φωτιές και στους κόλπους της εκκλησίας - ''Τα ακίνητα δεν μας φέρνουν εισοδήματα''!

Κατηγορία ΕΝΦΙΑ στις   3:41 μ.μ.  |  Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κρήτη: Ο ΕΝΦΙΑ ανάβει φωτιές και στους κόλπους της εκκλησίας - ''Τα ακίνητα δεν μας φέρνουν εισοδήματα''!
Όπως επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, ο ΕΝΦΙΑ θα στερήσει τη δυνατότητα από την εκκλησία της Κρήτης να συνεχίσει το έργο της αρωγής προς αδύναμους συνανθρώπους...
Φωτιές έχει ανάψει και στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης η καταβολή του ΕΝΦΙΑ από ναούς, μοναστήρια αλλά και όλες τις άλλες δομές που λειτουργούν στο νησί. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οδηγία για τη στάση που θα ακολουθηθεί και δεν είναι γνωστό αν κάποιο από τα εκκλησιαστικά ιδρύματα προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, καθώς πρόκειται για ξεχωριστά νομικά πρόσωπα με διοικητικά συμβούλια που παίρνουν τις αποφάσεις.

Ωστόσο το φλέγον ζήτημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του inotos, θα τεθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Όπως επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι αν και τα ποσά δεν έχουν υπολογιστεί μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα στερήσουν τη δυνατότητα από την Εκκλησία της Κρήτης να συνεχίσει το έργο της αρωγής προς αδύναμους συνανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.

Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι τα ακίνητα της Εκκλησίας της Κρήτης δεν είναι ακίνητα που φέρνουν εισοδήματα στους κατόχους της, είναι τόποι λατρείας και συνάθροισης πιστών και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όπως όλα τα υπόλοιπα.

Προφανώς και δεν μπορεί να προδικάσει κανείς την απόφαση της Συνόδου σε σχέση με τη στάση που θα κληθούν να τηρήσουν Ναοί, Μονές και Ιδρύματα. Ωστόσο ήδη από την προηγούμενη έχει εκφραστεί η αγωνία της Συνόδου για το πλήγμα που καταφέρνει ο ΕΝΦΙΑ στη λειτουργία της Εκκλησίας της Κρήτης.

Πηγή: inotos.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...