Ποιοι θα πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ τον Οκτώβριο « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι θα πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ τον Οκτώβριο

Κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ στις   3:20 μ.μ.  |  Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι θα πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ τον Οκτώβριο
Μικρότερο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν τον Οκτώβριο περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων. Ωφελημένοι είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν περιουσία σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, καθώς και εκείνοι που δικαιούνται έκπτωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων, αναπηρίας άνω του 80% ή είναι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.
Το υπουργείο Οικονομικών και το taxis δηλώνουν έτοιμοι για να περάσουν τις εκπτώσεις στη δεύτερη δόση, εκπτώσεις που κυμαίνονται από 50% έως 100% (η πλήρης απαλλαγή ισχύει για τρίτεκνους ή πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% που πληρούν τα κριτήρια).

Σε 20 περίπου ημέρες υπολογίζουν οι αρμόδιοι ότι θα ανέβουν στο taxis τα νέα εκκαθαριστικά ώστε οι περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες να πληρώσουν μικρότερη δόση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Από το ποσό θα έχει αφαιρεθεί η πρώτη δόση και η έκπτωση και έτσι επί της ουσίας το ποσό θα είναι κατά πολύ μικρότερο.Οι αλλαγές θα γίνουν αυτόματα καθώς το υπουργείο έχει στη διάθεσή του και τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 των δικαιούχων.

Μοναδική εξαίρεση θα είναι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 και οι οποίοι θα χρειστεί να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
newsit.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...