Το γλυκό του Σαββατοκύριακου! Φτιάχνουμε πίτες με μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το γλυκό του Σαββατοκύριακου! Φτιάχνουμε πίτες με μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ στις   4:46 μ.μ.  |  Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το γλυκό του Σαββατοκύριακου! Φτιάχνουμε πίτες με μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι
Η εποχή είναι ιδανική και τα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις από τα φρούτα του φθινοπώρου ακαταμάχητα. Μηλόπιτα, πορτοκαλόπιτα, αχλαδόπιτα και μια παραδοσιακή καρυδόπιτα!!
Οι πίτες με φρούτα είναι μέρος της ελληνικής παράδοσης, πριν ακόμη εισβάλει και στην ελληνική ζαχαροπλαστική η σοκολάτα και οι γαλλικές κρέμες ζαχαροπλαστικής. Βεβαίως η μηλόπιτα ίσως είναι ένα από τα πιο διάσημα διεθνή γλυκά, που συναντάμε τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική.

Όμως δεν είναι μόνο το μήλο που μπορεί να σου δώσει μια απολαυστική πρόταση για τον απογευματινό σου καφέ. Και τα αχλάδια - είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή - και τα πορτοκάλια αποτελούν την πρώτη ύλη για εξαιρετικά γλυκά με παραδοσιακό ή και πιο... μοντέρνο τρόπο.

Φτιάχνουμε λοιπόν το γλυκό για το Σαββατιάτικο απόγευμα ή για το τραπέζι της Κυριακής. Μια επιλογή που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με παγωτό, αν μιλάμε για τη μηλόπιτα, την αχλαδόπιτα ή την καρυδόπιτα και να γίνει αξέχαστη εμπειρία. Όσο για τους λάτρεις του πορτοκαλιού, έχουμε μια συνταγή που μας δίνει ο Σεφ Άκης Πετρετζίκης.
.tlife.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...