Η τέλεια ζύμη για πίτσα « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η τέλεια ζύμη για πίτσα

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ στις   5:30 μ.μ.  |  Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η τέλεια ζύμη για πίτσα







Στη ζύμη της ναπολετάνικης πίτσας απαγορεύεται να προσθέσετε οποιοδήποτε είδος  λίπους, όπως για παράδειγμα βούτυρο γάλακτος ή ζωικό λίπος, καθώς αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την ελαφριά σύστασή της. Για την παρασκευή της θα πρέπει να έχετε μόνο τέσσερα απλά υλικά: νερό, αλάτι, μαγιά και αλεύρι.

Αναλογίες:
1 λίτρο νερό
50-55 γρ. αλάτι
3 γρ. μαγιά
1.700-1.800 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά για 10 λεπτά, προσθέτοντας ωστόσο σταδιακά το αλεύρι μέχρι τη στιγμή που αποκαλούμε στα ιταλικά «Punto di Pasta», δηλαδή τη στιγμή που η ζύμη είναι έτοιμη. Προσέξτε, ωστόσο, το αλάτι να μην ακουμπήσει τη μαγιά, γιατί η δεύτερη θα χάσει την ιδιότητα της και η ζύμη δεν θα φουσκώσει.

Μπορεί αυτή να είναι η βασική συνταγή για την κλασική ναπολιτάνικη ζύμη πίτσας, ωστόσο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η «τέλεια» ζύμη δεν έχει βρεθεί ακόμα. Κάθε μέρα με την εμπειρία μας προσπαθούμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που θα θεωρήσουμε τέλειο.


http://www.vita.gr/
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...