Παύλος Φύσσας:Η δολοφονία που σημάδεψε την Ελλάδα « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Παύλος Φύσσας:Η δολοφονία που σημάδεψε την Ελλάδα

Κατηγορία ΦΥΣΣΑΣ στις   7:43 π.μ.  |  Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ημέρα μνήμης με συγκεντρώσεις, πορείες και συναυλίες η σημερινή για τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη
Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι.
Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο ράπερ με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Killah P, τη σύντροφο του και την παρέα του παρακολουθούσε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέρια στο Κερατσίνι. Γνωστός για την αντιφασιστική δράση του ο Παύλος Φύσσας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων του, είχε στοχοποιηθεί από μέλη της
Χρυσής Αυγής.
Στις 23:57 η αστυνομία δέχθηκε κλήση ότι μία ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκε στη συμβολή των οδών Ιφιγένεια και Π. Τσαλδάρη. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί είδαν τον Παύλο Φύσσα μαχαιρωμένο στο στήθος και πριν χάσει τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά για την επίθεση με το μαχαίρι.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας
Γεννημένος στις 10 Απριλίου 1979 ο Παύλος Φύσσας ανέπτυξε γρήγορα αγάπη για τη μουσική. Ακολούθησε τον πατέρα του, ο οποίος εργαζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και ασχολήθηκε με παρόμοιες εργασίες από το 1998 έως το 2003. Εντάχθηκε στο Συνδικάτο Μετάλλου και από τα 18 χρόνια του ασχολήθηκε με την low bap μουσική. Μέσα από τη μουσική του ο Παύλος Φύσσας αναφερόταν στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τη βία και την καταστολή, ενώ είχε έντονη αντιφασιστική δράση.
Συγκεντρώσεις και πορείες
Σήμερα στις 3 το μεσημέρι στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα. Στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου, στην οποία θα συμμετέχουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνονται και στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.
Την Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα».
aerasnews
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...