ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ληστεία σε στιλ Μαζιώτη-Παλαιοκώστα « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ληστεία σε στιλ Μαζιώτη-Παλαιοκώστα

Κατηγορία Μαζιώτης στις   4:15 μ.μ.  |  Σάββατο 23 Αυγούστου 2014




Συναγερμός επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη ληστεία με ομηρεία στο Δίστομο. Η άρτια οργάνωση, η ταχύτητα και ο τρόπος που λειτούργησαν οι δράστες δημιουργεί υποψίες μιας γενικότερης συνεργασίας. Επίσης, όλα δείχνουν πως οι δράστες γνώριζαν πως στα ταμεία της τράπεζας υπήρχαν την Παρασκευή περίπου 300.000 ευρώ, αλλά και ότι η αστυνομική δύναμη ήταν, σε μεγάλο βαθμό, απασχολημένη σε συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου, άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους όμηρο τον ταμία της τράπεζας. Το όχημά τους, ένα ασημί τζιπ μάρκας Toyota, βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό ταχύπλοο, μαζί με τον υπάλληλο της τράπεζας, και πέρασαν στην Κορινθία, στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Εκεί βρέθηκε το σκάφος -το οποίο επίσης επιχείρησαν να κάψουν- και ο υπάλληλος της τράπεζας, τον οποίο έριξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα, περίπου ένα χιλιόμετρο από την παραλία, αφού τον ρώτησαν εάν ξέρει κολύμπι.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό, με τις έρευνες να εστιάζονται στην Πελοπόννησο, όπου η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και στον Κορινθιακό κόλπο από περιπολικά του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ληστεία στο Δίστομου είναι πανομοιότυπη με αυτή στις Σπέτσες, το καλοκαίρι του 2012, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε ταχύπλοο για τη διαφυγή το οποίο, τότε, είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας.




imerisia.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...