Κυριακάτικη συνταγή: Κοτόπουλο (στη γάστρα) με ρίγανη, φλοιό λεμονιού και σκόρδο « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Κυριακάτικη συνταγή: Κοτόπουλο (στη γάστρα) με ρίγανη, φλοιό λεμονιού και σκόρδο

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ στις   11:41 π.μ.  |  Κυριακή 13 Ιουλίου 2014


























Κρίνοντας εξ ιδίων, οι συνταγές με κοτόπουλο ποτέ δεν είναι αρκετές... Γι’ αυτόν τον λόγο, το κοτόπουλο αυτό είναι μια ακόμη, απλή εναλλακτική αυτού που μπορεί να συνηθίζουμε.



 Κι αν ακόμα το συνηθίζουμε ήδη, ας το δοκιμάσουμε σε άλλο σκεύος, καθώς αυτήν την συνταγή μπορούμε να την ετοιμάσουμε είτε στο ταψί, είτε στην γάστρα ή στην κατσαρόλα (διαλέγω και παίρνω). 

Παρ’ όλο που αυτήν την φορά έφτιαξα το κοτόπουλο στο ταψί, προσωπικά επιλέγω την γάστρα που συνδυάζει τις ιδιότητες της κατσαρόλας με του φούρνου μαζί. Πιο ειδικά όμως , για το κοτόπουλο με λεμόνι, ρίγανη και σκόρδο θα χρειαστώ:


Υλικά (για 4-5 άτομα):
1 ολόκληρο (βιολογικό) κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μικρότερα κομμάτια (δίχως την πέτσα),
4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο,
φλοιός από 1 λεμόνι,
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι,
2 κ.σ. ρίγανη,
4-5 μέτριες πατάτες τεμαχισμένες,
2/3 φλ. καφέ ελαιόλαδο,
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τρόπος παρασκευής:



Σε ένα σκεύος (γάστρα, ταψί ή κατσαρόλα) στρώνω το κοτόπουλο, τις πατάτες και προσθέτω τα σκόρδα, τον φλοιό και τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, το ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι (διότι οι πατάτες τα τραβούν).

Βάζω όλα τα υλικά μαζί στο σκεύος.

Ψήνω για περίπου 90’ και στην συνέχεια αφαιρώ από την φωτιά, βγάζω τις σκελίδες σκόρδου (για να μην πολύ-βαρύνει το φαγητό) και σερβίρω. Πιο απλό και γευστικό δεν γίνεται!


Καλή όρεξη!


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...