Ολλανδία: Τελετές μνήμης στο αεροδρόμιο Σίπχολ για τους 295 νεκρούς « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ολλανδία: Τελετές μνήμης στο αεροδρόμιο Σίπχολ για τους 295 νεκρούς

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ στις   12:15 μ.μ.  |  Κυριακή 20 Ιουλίου 2014




Κεριά σιγοκαίνε στον τερματικό σταθμό 3 του αεροδρομίου Σίπχολ της Ολλανδίας.
Συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης MH17, αλλά και απλοί πολίτες αφήνουν λίγα λουλούδια στη μνήμη των ταξιδιωτών που δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους.
« Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους αυτών που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Το ζήτημα αφορά όλο τον κόσμο. Υποφέρει όλος ο κόσμος », λέει η Τζένι Μπουθ
« Μέλη της οικογένειάς μας ήταν στο αεροπλάνο. Τους χάσαμε. Ήταν μία ξαδέρφη με το φίλο της. Πόσο χρονών ήταν; 30,31. Πήγαινε διακοπές στην Ταϊλάνδη. », ξεσπά η Ινγκ Βαν Ντερ Σαρ.
Οι επιβαίνοντες δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο θάνατος τους περίμενε πάνω από την Ουκρανία.
Δύο ημέρες πριν από την τραγωδία, αεροσκάφος που πετούσε στην ίδια περιοχή καταρρίφθηκε στην Ανατολική Ουκρανία.
« Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί ξανά. Συνέχεια σκέφτομαι τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Είναι περίεργο να πάω διακοπές », λέει η Άστριντ Χόμβελντ.
Το Κίεβο εξαπολύει τα βέλη της εναντίον της Ρωσίας και μιλά ανοιχτά για « τρομοκρατική επίθεση ». Η ουκρανική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα ηχογραφημένες συνομιλίες, στις οποίες υποστηρίζει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για κατάρριψη πολιτικού αεροσκάφους στη συγκεκριμένη περιοχή.
Το Μπόινγκ 777, των Μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ κατερρίφθη ενώ πετούσε πάνω από την Ανατολική Ουκρανία. Νεκροί είναι και οι 295 επιβαίνοντες.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...