Γοητευτικός και στα 40 του ο κύβος του Ρούμπικ! « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Γοητευτικός και στα 40 του ο κύβος του Ρούμπικ!

Κατηγορία ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ στις   7:00 μ.μ.  |  Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Γοητευτικός και στα 40 του ο κύβος του Ρούμπικ!

Σαράντα χρόνια ζωής έκλεισε χθες ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια-γρίφους παγκοσμίως, ο γνωστός σε όλους «Κύβος του Ρούμπικ».
Το συγκεκριμένο τρισδιάστατο μηχανικό παζλ δημιουργήθηκε το 1974 πό τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή Αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ, στον οποίο οφείλει και το όνομά του.
Το παιχνίδι βγήκε στην αγορά το 1980 ως «Μαγικός Κύβος» (Magic Cube) και αναδείχθηκε «παιχνίδι της χρονιάς». Έως τον Ιανουάριο του 2009, είχαν πουληθεί παγκοσμίως 350 εκατομμύρια κύβοι και θεωρείται ότι είναι το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.
Σε έναν κλασσικό κύβο του Ρούμπικ κάθε μία από τις έξι έδρες καλύπτεται από εννιά αυτοκόλλητα με έξι χρώματα (παραδοσιακά λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί). Ένας μηχανισμός περιστροφής επιτρέπει σε κάθε έδρα να περιστρέφεται ανεξάρτητα από τις άλλες, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται τα χρώματα. Για να λυθεί το παζλ, πρέπει κάθε έδρα του κύβου να αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκόλλητα του ίδιου χρώματος.
Στην αγορά κυκλοφορούν σήμερα διάφορες παραλλαγές του παιχνιδιού, οι οποίες, όμως, δεν έχουν σχεδιαστεί όλες από τον Ρούμπικ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παγκοσμίως διεξάγονται αρκετοί διαγωνισμοί επίλυσης του συγκεκριμένου γρίφου, ενώ η World Cube Association κρατά αρχεία με τα επίσημα παγκόσμια ρεκόρ

Πηγή: imerisia.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...