ΣΥΝΤΑΓΗ
ΤΟΥ ΣΕΦ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΚΑ
Υλικά
1-2 τεμ κολοκυθάκια
κομμένα σε ροδέλες
½-1 τεμ μελιτζάνα
κομμένη σε λεπτές φέτες
200γρ τυρί
γραβιέρα (για σαγανάκι)
1-1½ l ελαιόλαδο
(σε βαθιά κατσαρόλα για φριτέζα)
2-3 κουταλιές
σούπας τζατζίκι (για γαρνιτούρα)
νερό και
αλεύρι
αλάτι
και ρίγανη
Παρασκευή
Παίρνουμε
τα κομμένα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τις περνάμε λίγο από νερό να
βραχούν. Κατόπιν τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο λάδι (μέτρια θερμοκρασία).
Με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα γυρίζουμε συνεχώς μέχρι να ψηθούν από
όλες τις μεριές χωρίς να κολλήσουνε αναμεταξύ τους. Μόλις τηγανιστούν τα
βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε οποροφητικό χαρτί. Τα αλατίζουμε, πασπαλίζουμε
με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με τζατζίκι και το σαγανάκι που
έχουμε τηγανίσει με την ίδια διαδικασία νερό/αλεύρι και λάδι.
Plakas Athanasios
Σας άρεσε; Πατήστε... |
---|
loading...