Οδοιπορικό του aitoloakarnaniaNet στην Αγία Θεοδώρα, Αρκαδίας « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οδοιπορικό του aitoloakarnaniaNet στην Αγία Θεοδώρα, Αρκαδίας

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ στις   7:40 π.μ.  |  Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015



    Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης . Είναι κτίσμα πιθανόν του 12ου αιώνα.
 Η παράδοση αναφέρει πως  το θαύμα της Φύσης  έχει σχέση  με το μαρτύριο της Αγίας. Ποιο όμως είναι το θαύμα της φύσης: Ένα μικρό εκκλησάκι που το αγκαλιάζουν δεκαεπτά (17) δέντρα. Τα κλαδιά τους ξεφυτρώνουν από τη σκεπή ενώ οι ρίζες τους, που δε φαίνονται, περνούν μέσα από τους τοίχους του για να καταλήξουν στο έδαφος.  Είναι βέβαιο πως αν ανθρώπινος παράγοντας παρέμβει για να κόψει τα δέντρα ή να βελτιώσει κάτι στο εκκλησάκι,  το κτίσμα θα καταστραφεί.

  Το άφθονο νερό που τρέχει στο ποταμάκι κάτω από τηΗ Αγία Θεοδώραν εκκλησία ποτίζει τα δέντρα. Και τα δυο μαζί, ποτάμι και δέντρα, είναι η ευχή της Αγίας Θεοδώρας που όπως λέγεται παρακάλεσε στην προσευχή της λίγο πριν μαρτυρήσει "τα μαλλιά μου  να γίνουν δέντρα και το αίμα μου  ποτάμι για να τα ποτίζει."

 Η Αγία Θεοδώρα

     Γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο. Χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται το εκκλησάκι για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα.

    Για να φτάσει ο επισκέπτης στην Αγία Θοδώρα, ξεκινώντας από την Τρίπολη, παίρνει το δρόμο για Καλαμάτα. 9 χλμ μετά τη Μεγαλόπολη ακολουθεί το δρόμο προς Ίσαρι - Βάστα (Διαδρομή Δ6). Τα τελευταία έξι χιλιόμετρα του δρόμου, μέχρι να φτάσει στην Αγία Θοδώρα,   θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Ο δρόμος είναι κατηφορικός με πολλές στροφές. Αποζημιώνεται όμως ο επισκέπτης από το μυστήριο που αντικρίζει στο όμορφο εκκλησάκι αλλά και από το κάλλος του τοπίου με την οργιώδη βλάστηση και τα γάργαρα νερά.

 Στο χώρο υπάρχουν μικροπωλητές για κάποια ψώνια και λειτουργεί ταβέρνα εξασφαλίζοντας έτσι το φαγητό.





.Δ.Ν
Με πληροφορίες από το inarcadia.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...