Πύλη Μεσολογγίου, ένα υπέροχο μνημείο, αλλά τόσο επικίνδυνο για τους πεζούς « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πύλη Μεσολογγίου, ένα υπέροχο μνημείο, αλλά τόσο επικίνδυνο για τους πεζούς

Κατηγορία ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ στις   8:14 μ.μ.  |  Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πύλη Μεσολογγίου, ένα υπέροχο μνημείο, αλλά τόσο επικίνδυνο για τους πεζούς
Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε φιλοξενούμενοι το διάστημα από 10 έως 22 Αυγούστου 2014 στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και όλες αυτές τις μέρες ξεναγούμαστε από την υπέροχη οικογένεια του Βασίλη Καρακούση στην όμορφη πόλη σας, με τα πολλά ιστορικά και σημαντικά μνημεία, με την καταπληκτική φυσική ομορφιά και την μοναδική φυσική λιμνοθάλασσα που σχεδόν βρίσκεται παντού.

Με έκπληξη όμως αντίκρισα σε μια από τις περιηγήσεις μας ένα περιστατικό που συνέβη στην είσοδο της Πόλης την όμορφη Πύλη. Μητέρα με μωρό στο καρότσι και με μικρό παιδί από το χέρι συνοδεία της μεσήλικης μητέρας της, προσπαθούσε να εξέλθει από την πόλη μέσω της πύλης αλλά μάταια. Τα εισερχόμενα αυτοκίνητα με ταχύτητα και χωρίς βέβαια να υπολογίζουν τους πιθανώς εξερχόμενους πεζούς - λόγω της μη ορατότητας πίσω από την Πύλη- δεν επέτρεπαν την έξοδο της οικογένειας. Όταν μετά από αρκετή ώρα αποφάσισαν αγανακτισμένες με γρήγορες και βιαστικές κινήσεις να περάσουν ριψοκινδυνεύοντας τις δικές τους ζωές αλλά και των παιδιών τους, λίγο έλειψε να συμβεί ατύχημα από εισερχόμενο αυτοκίνητο, που μόνο η τύχη το απέτρεψε γεγονός που όπως φαίνεται συμβαίνει μέχρι τώρα και δεν έχουν συμβεί ατυχήματα.

Κύριοι υπεύθυνοι της κυκλοφορίας του Μεσολογγίου, δεν γνωρίζω αν έχουν συμβεί ατυχήματα στην Πύλη του Μεσολογγίου αλλά σίγουρα στο μέλλον θα συμβούν και ελπίζω να μην είναι θανατηφόρα. Είναι απορίας άξιον η παντελής έλλειψη σηματοδότησης μέσα και έξω από την Πύλη. Δεν υπάρχει ούτε μια πινακίδα που να προειδοποιεί για την επικινδυνότητα των σημείων όπως, για πέρασμα πεζών και ποδηλατιστών, για την στενότητα του δρόμου, για την έλλειψη πεζοδρομίου, για το όριο ταχύτητας, σε κάθε όμως περίπτωση κάτι που να προστατεύει πεζούς και οδηγούς.

Μπορεί βέβαια οι κάτοικοι του Μεσολογγίου σε ένα βαθμό να έχουν συνηθίσει την όλη κατάσταση και να αποφεύγουν τα ατυχήματα στο σημείο αυτό, όμως υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά και πάρα πολλοί επισκέπτες που πρέπει κάποιος να τους προστατεύσει.

Για την αποφυγή ατυχημάτων στο μέλλον θεωρώ ότι πρέπει να παρθούν άμεσα κάποια μέτρα που κατά την γνώμη μου είναι:

- Απαγόρευση στην είσοδο αυτοκινήτων.

- Φωτεινή σηματοδότηση (φανάρια) για την εναλλάξ είσοδο-έξοδο των πεζών και αυτοκινήτων.

- Διάνοιξη παράπλευρων εισόδων για πεζούς, δεξιά και αριστερά του δρόμου σε συνέχεια των πεζοδρομίων που διακόπτονται από την Πύλη.

Με εκτίμηση
Κερασιώτης Σεραφείμ

ΑΙΧΜΙNEWS
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...